Contact
3 reviews
5/5
Thiels
Visit our shop for the latest prices.
Blauberg 20 2230 Herselt
014/54 41 18
Vandaag: open van 9.00u tot 12.00u
 • Bezoek toonzaal is ENKEL op afspraak

 • Ma 25/10:

  9.00u tot 12.00u

 • Di 26/10:

  9.00u tot 12.00u
  13.00u tot 17.00u

 • Wo 27/10:

  9.00u tot 12.00u
  13.00u tot 17.00u

 • Do 28/10:

  9.00u tot 12.00u
  13.00u tot 17.00u

 • Vr 29/10:

  9.00u tot 12.00u
  13.00u tot 17.00u

 • Za 30/10:

  Gesloten

 • Zo 31/10:

  Gesloten

Bezoek toonzaal is ENKEL op afspraak

Zolderkamer transformeren met dakramen

Vroeger was de zolderkamer niet meer of niet minder dan een stoffige ruimte onder het dak, die dienst deed als opslagplaats voor allerhande spullen. Gaandeweg onderging de zolder echter een heuse transformatie. Vooral het creëren van extra woonruimte was bij veel mensen een belangrijke drijfveer. En wat mag er ábsoluut niet ontbreken in een leefruimte? Inderdaad: zonlicht! Daarom geeft Thiels je enkele tips over dakramen en geven we tegelijk een antwoord op drie prangende vragen.

Dakramen plaatsen, is dat moeilijk?

Dakramen zijn de ideale manier om je oude zolder te doen baden in natuurlijk licht. Maar is dat eigenlijk moeilijk, dakramen plaatsen? Voor een ervaren doe-het-zelver, met de nodige kennis over de opbouw van een dak, is deze klus zeker doenbaar. Bovendien staan wij je graag bij met de nodige raad! Ben je echter niet helemaal zeker van je kunnen, dan laat je de dakramen best plaatsen door een vakman. 

Grote of kleine dakramen… Hoe kies je?

Thiels beschikt bijvoorbeeld over een eigen plaatsingsdienst voor Velux dakramen, die deze klus perfect kan klaren.

 

Grote of kleine dakramen… Hoe kies je?

De algemene regel luidt dat de totale oppervlakte van alle dakramen ongeveer 12% moet zijn van de volledige vloeroppervlakte. Grote of kleine dakramen… Hoe kies je? Veel hangt echter ook af van jouw specifieke situatie. Wil je de zolderkamer bijvoorbeeld omtoveren tot een slaapkamer? Dan is daglicht natuurlijk iets minder belangrijk dan in een woonkamer. Een andere tip is dat je beter meerdere kleine dakramen langs beide kanten van het dak plaatst dan één groot dakraam. Zo is het licht beter verspreid en krijg je niet het contrast tussen donkere hoekjes en plekken die constant baden in zonlicht.

Veranderen dakramen mijn zolder niet in een broeikas?

Veranderen dakramen mijn zolder niet in een broeikas?

Veel mensen stellen zich deze vraag, en inderdaad, wanneer de zon volop schijnt kan het erg warm worden op een zolder. Gelukkig heeft Velux hier enkele slimme oplossingen voor bedacht. Zo bestaat er specifieke zonwering voor dakramen. Dit kan een rolluik zijn, een op maat gemaakt rolgordijn, of zelfs een zonwering die aan de buitenzijde van het dakraam geplaatst wordt.

Deze voorkomt dat zonnestralen rechtstreeks in contact komen met de beglazing. Ga je trouwens helemaal voor comfort, dan kan de zonwering van je dakramen zelfs werken met een afstandsbediening!

 

Samen op zoek naar jouw ideale dakramen

Ziezo, hopelijk heb je iets gehad aan onze tips! Wil je toch nog meer informatie over dakramen, neem dan gerust contact op met ons. Bovendien gelden er regelmatig interessante promo’s voor Velux dakramen. Thiels vertelt je er alles over! Geef ons een belletje, stuur een e-mail of kom gewoon eens langs in onze toonzaal in Herselt (provincie Antwerpen). Samen gaan we op zoek naar de perfecte dakramen voor jouw nieuwe leefruimte!

Ons enthousiaste en ervaren team, onze betrouwbare materialen, én de persoonlijke opvolging van jouw project maken van Houthandel Thiels de perfecte partner in hout.

Dé houthandel voor jouw houtbehoeften

 • Persoonlijke service
 • Vlekkeloze dienstverlening
 • Eindeloos gamma aan hout
 • Jarenlange expertise
 • Kwaliteitsvolle plaatsingdakramen velux dakramen dakramen plaatsen kleine dakramen zonwering dakramen
MEER REALISATIES
ONTDEK MEER TIPS
dakramen velux dakramen dakramen plaatsen kleine dakramen zonwering dakramen

Blauberg 20 - 2230 Herselt