Contact
3 reviews
5/5
Thiels
Visit our shop for the latest prices.
Blauberg 20 2230 Herselt
014/54 41 18
Vandaag: open van 9.00u tot 12.00u
 • Bezoek toonzaal is ENKEL op afspraak

 • Ma 25/10:

  9.00u tot 12.00u

 • Di 26/10:

  9.00u tot 12.00u
  13.00u tot 17.00u

 • Wo 27/10:

  9.00u tot 12.00u
  13.00u tot 17.00u

 • Do 28/10:

  9.00u tot 12.00u
  13.00u tot 17.00u

 • Vr 29/10:

  9.00u tot 12.00u
  13.00u tot 17.00u

 • Za 30/10:

  Gesloten

 • Zo 31/10:

  Gesloten

Bezoek toonzaal is ENKEL op afspraak

Maak je houten terras winterklaar

Door z’n natuurlijke en warme uitstraling vormt een houten terras de perfecte aanvulling voor elke tuin. Bovendien is dit de ideale locatie om op een warme zomerdag heerlijk te genieten van het zonnetje. In de winter ligt dat echter iets anders. Je houten terras wordt niet meer gebruikt voor gezellige onderonsjes, maar krijgt daarentegen af te rekenen met hagel, vrieskou, regen,… Daarom is het belangrijk om de terrasplanken goed voor te bereiden op deze gure weersomstandigheden. En omdat de winter met rasse schreden nadert, geeft Thiels je graag een aantal tips om je houten terras winterklaar te maken.

Je houten terras laten vergrijzen: iets voor jou?

Wanneer het gaat over het winterklaar maken van een houten terras, is het belangrijk om te weten dat het gaat om een vergrijsd of een onvergrijsd terras. Hout dat niet behandeld wordt zal immers vergrijzen onder de weersomstandigheden. Wie zijn houten terras graag op natuurlijke wijze wil laten vergrijzen hoeft z’n terras niet te behandelen voor de winter. Het is pas na de winter dat men de terrasplanken kan trakteren op een kuisbeurtje. Met een simpele oplossing van water en bleekwater zal je houten terras dan helemaal klaar zijn voor de zomer! Wil je je terras niet laten vergrijzen, dan is een behandeling vóór de winter wel noodzakelijk. Bij Thiels vind je bijvoorbeeld WOCA terrasolie; een ideaal middeltje om een matte en grijze uitstraling te voorkomen. Wens je hier meer over te ontdekken, dan kan je ons steeds contacteren voor verdere info. Ook in onze toonzaal te Herselt (provincie Antwerpen) staan we altijd voor je klaar!

Wanneer het gaat over het winterklaar maken van een houten terras, is het belangrijk om te weten dat het gaat om een vergrijsd of een onvergrijsd terras.

Thiels houdt je houten terras in topvorm

Om ’s zomers met volle teugen van je houten terras te genieten is het belangrijk om de terrasplanken ook ’s winters goed te beschermen. Heb jij je terras laten vergrijzen, dan volstaat het om het hout na de winter een grondige poetsbeurt te geven. Wil je daarentegen de oorspronkelijke kleur van de houten planken behouden, dan moeten deze behandeld worden met een gepast product. Thiels beschikt over verschillende producten van WOCA die je hierbij kunnen helpen. Aarzel niet om langs te komen in onze showroom en hier meer over te ontdekken! Uiteraard kan ons ook steeds bereiken via telefoon of e-mail indien je vragen hebt over de behandeling van een houten terras.

Ons enthousiaste en ervaren team, onze betrouwbare materialen, én de persoonlijke opvolging van jouw project maken van Houthandel Thiels de perfecte partner in hout.

Dé houthandel voor jouw houtbehoeften

 • Persoonlijke service
 • Vlekkeloze dienstverlening
 • Eindeloos gamma aan hout
 • Jarenlange expertise
 • Kwaliteitsvolle plaatsinghouten terras houthandel terrasplanken Woca hout
MEER REALISATIES
ONTDEK MEER TIPS
houten terras houthandel terrasplanken Woca hout

Blauberg 20 - 2230 Herselt