Contact
3 reviews
5/5
Thiels
Visit our shop for the latest prices.
Blauberg 20 2230 Herselt
014/54 41 18
Vandaag: open van 9.00u tot 12.00u
 • Bezoek toonzaal is ENKEL op afspraak

 • Ma 25/10:

  9.00u tot 12.00u

 • Di 26/10:

  9.00u tot 12.00u
  13.00u tot 17.00u

 • Wo 27/10:

  9.00u tot 12.00u
  13.00u tot 17.00u

 • Do 28/10:

  9.00u tot 12.00u
  13.00u tot 17.00u

 • Vr 29/10:

  9.00u tot 12.00u
  13.00u tot 17.00u

 • Za 30/10:

  Gesloten

 • Zo 31/10:

  Gesloten

Bezoek toonzaal is ENKEL op afspraak

Hoe moet je buitenhout onderhouden?

Heerlijk genieten van een drankje op je terras, de auto parkeren onder de carport, je garden gear stockeren in het tuinhuisje,… Dit zijn slechts enkele voorbeelden van hoe jij in je tuin van hout kunt genieten. Toch besef je waarschijnlijk dat je buitenhout moet behandelen zodat het mooi blijft en de kwaliteit van het product behouden wordt. Tips nodig?

Frequentie van het onderhouden van buitenhout

Denk je dat buitenhout helemaal niet behandeld moet worden? Of ga je ervan uit dat echt alle soorten buitenhout onderhoud nodig hebben? Wel, Thiels helpt deze misvattingen graag de wereld uit. Buitenhout moet namelijk niet altijd behandeld worden. Hout met duurzaamheidsklasse I of zelfs met klasse I-II is voldoende weerbestendig waardoor het in principe geen behandeling nodig heeft. Toch zullen deze houtsoorten zonder specifieke behandeling vergrijzen. Wil je dit tegengaan? Dan kan je natuurlijk een beschermlaag aanbrengen. Vaak gaat het hierbij om tropische houtsoorten. Ceder, Ipé, Padouk en Afzelia zijn enkele voorbeelden van hout die mooi vergrijzen en waarbij behandeling dus geen noodzaak is. Ook thermisch behandelde houtsoorten, zoals ThermoWood, Thermo Essen, en Thermo Eik, moeten niet onderhouden worden. Het zijn dus alleen de houtsoorten uit de lagere duurzaamheidsklassen (III, IV, V) die aangepakt moeten worden.

Hoe behandel je buitenhout?

Verschil binnen- en buitenhout

Ja, er bestaat wel degelijk een verschil tussen binnen- en buitenhout. Buitenhout kan kort worden samengevat als de duurzamere houtsoorten. In het interieur wordt er vaak gekozen om te werken met dennenhout. Daardoor is het mogelijk om binnen gebruik te maken van buitenhout, maar niet omgekeerd. Aangezien hout voor binnen niet wordt blootgesteld aan barre omstandigheden is het onderhoud anders. Net daarom bestaan er verschillende producten om zowel binnen- als buitenhout te behandelen. Ziet u door het bos de bomen niet meer? Thiels staat paraat.

 

Producten voor buitenhout

Ongeveer om de twee jaren is het nodig om houtsoorten uit de lagere duurzaamheidsklassen te behandelen met olie, lak, of beits. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om de vergrijzing tegen te gaan bij andere houtsoorten, maar dan blijft de frequentie hetzelfde. Hoe behandel je buitenhout? Je kan dus kiezen om te beitsen, te oliën, of te lakken. Dit hangt af van het resultaat dat je wilt bekomen. Niet zeker van de producten die je nodig hebt? Kom dan eens langs en wij helpen je graag verder. In ons gamma kiezen wij steevast voor producten van WOCA. Hiermee verkrijg je gegarandeerd de uitstraling die je wilt. Jouw taak achteraf? Volop van je buitenhout genieten!

Ons enthousiaste en ervaren team, onze betrouwbare materialen, én de persoonlijke opvolging van jouw project maken van Houthandel Thiels de perfecte partner in hout.

Dé houthandel voor jouw houtbehoeften

 • Persoonlijke service
 • Vlekkeloze dienstverlening
 • Eindeloos gamma aan hout
 • Jarenlange expertise
 • Kwaliteitsvolle plaatsingbuitenhout buitenhout onderhouden buiten behandelen tuin hout houtsoorten
MEER REALISATIES
ONTDEK MEER TIPS
buitenhout buitenhout onderhouden buiten behandelen tuin hout houtsoorten

Blauberg 20 - 2230 Herselt