Contact
3 reviews
5/5
Thiels
Visit our shop for the latest prices.
Blauberg 20 2230 Herselt
014/54 41 18
Vandaag: open van 9.00u tot 12.00u
 • Bezoek toonzaal is ENKEL op afspraak

 • Ma 25/10:

  9.00u tot 12.00u

 • Di 26/10:

  9.00u tot 12.00u
  13.00u tot 17.00u

 • Wo 27/10:

  9.00u tot 12.00u
  13.00u tot 17.00u

 • Do 28/10:

  9.00u tot 12.00u
  13.00u tot 17.00u

 • Vr 29/10:

  9.00u tot 12.00u
  13.00u tot 17.00u

 • Za 30/10:

  Gesloten

 • Zo 31/10:

  Gesloten

Bezoek toonzaal is ENKEL op afspraak

Hoe creëer je een eco chic interieur?

Wist je dat een milieubewuste inrichting ook heel stijlvol en chic kan zijn? Echt waar! Schrap al je negatieve gedachten over ‘groene’ interieurinrichtingen, want het eco chic interieur van de dag van vandaag is een sterke concurrent voor de andere interieurstijlen. Doe in deze blogtekst wat ideeën op en woon en leef binnenkort op een andere manier.

Wat is een eco chic interieur?

Als je eco chic interieur in het Engelse woordenboek opzoekt, staat er te lezen dat eco chic staat voor ecologisch leven. Het is nieuw, het is trendy, maar het houdt altijd rekening met de natuur. Denk aan glazen bokalen in plaats van plastic verpakkingen, papieren rietjes in plaats van plastieken of gewoon aan een houten vloer met FSC®-label in plaats van eentje zonder. Duurzaamheid en ecologisch leven zijn voor een eco chic interieur dan ook de twee belangrijkste kernbegrippen.

Wat is een eco chic interieur?
Wandbekleding door Wood4Walls.
Wil jij een eco chic interieur?

Een eco chic interieur: de basisregels

Eco chic wonen begint eigenlijk al bij de bouw en/of inrichting van je woning. Het is bijvoorbeeld belangrijk om voldoende natuurlijk licht naar binnen te halen. Ook het plaatsen van zonnepanelen of een regenwaterput zijn een echte must als je ecologisch wil leven. Maar ook binnen zijn er verschillende dingen die je kan doen om een eco chic interieur te creëren. Zo kan je een keuken laten inrichten met herbruikbare materialen, kiezen voor ecologische verf, en bamboeparket in je woonkamer laten plaatsen. Bamboe is namelijk hernieuwbaar achteraf, wordt duurzaam geoogst en geeft je woning een prachtige look. Zelfs in de badkamer en in de keuken is bamboeparket een goed idee. Het zet namelijk minder uit dan hardhout waardoor het perfect te gebruiken is in natte ruimtes. Wil jij dus een eco chic interieur? Dan mag bamboe niet ontbreken!

Decoratie in een eco chic interieur

Wat mag er nog niet ontbreken in een eco chic interieur? Planten. Ze zijn niet alleen natuurlijke filters voor koolstofdioxide, maar maken je ook gelukkiger. Dat werd wetenschappelijk bewezen. Daarnaast helpen planten je te ontspannen na een drukke dag. Alleen maar voordelen dus! Je (houten) meubels haal je bij lokale ambachtsmannen, Thiels bijvoorbeeld.

Wat mag er nog niet ontbreken in een eco chic interieur? Planten.
Heb je textiel nodig voor je gordijnen? Ga dan voor katoen of line behandeld met kleurpigmenten van planten. Vergeet ook zeker geen moestuintje aan te leggen. Alles in orde gebracht? Dan ben jij helemaal klaar om te genieten van je eco chic interieur!

Ons enthousiaste en ervaren team, onze betrouwbare materialen, én de persoonlijke opvolging van jouw project maken van Houthandel Thiels de perfecte partner in hout.

Dé houthandel voor jouw houtbehoeften

 • Persoonlijke service
 • Vlekkeloze dienstverlening
 • Eindeloos gamma aan hout
 • Jarenlange expertise
 • Kwaliteitsvolle plaatsingeco chic interieur interieurinrichtingen houten vloer vloer
MEER REALISATIES
ONTDEK MEER TIPS
eco chic interieur interieurinrichtingen houten vloer vloer

Blauberg 20 - 2230 Herselt