Contact
3 reviews
5/5
Thiels
Visit our shop for the latest prices.
Blauberg 20 2230 Herselt
014/54 41 18
Vandaag: open van 9.00u tot 12.00u
 • Bezoek toonzaal is ENKEL op afspraak

 • Ma 25/10:

  9.00u tot 12.00u

 • Di 26/10:

  9.00u tot 12.00u
  13.00u tot 17.00u

 • Wo 27/10:

  9.00u tot 12.00u
  13.00u tot 17.00u

 • Do 28/10:

  9.00u tot 12.00u
  13.00u tot 17.00u

 • Vr 29/10:

  9.00u tot 12.00u
  13.00u tot 17.00u

 • Za 30/10:

  Gesloten

 • Zo 31/10:

  Gesloten

Bezoek toonzaal is ENKEL op afspraak

Houten trappen kiezen en onderhouden

Een trap kan een ruimte in één klap een volledig ander gevoel geven. Met houten trappen breng je gezelligheid, comfort en huiselijkheid in je woning. Hoewel stenen of stalen trappen in moderne woningen heel strak en modern aandoen, gaat er niets boven houten trappen als je écht sfeer wilt creëren. Bij Thiels wordt jouw houten trap op maat gemaakt, precies zoals jij het wil.

Houtsoorten voor houten trappen

Voor massief houten trappen heb je de keuze uit verschillende mogelijke houtsoorten. Kies je voor zeer harde houtsoorten zoals bijvoorbeeld eik, beuk of rubberwood, dan heb je te maken met een heel slijtvaste, sterke trap waar je een leven lang plezier van zult hebben. Houten trappen in zachtere houtsoorten zoals den of lariks zijn dan weer iets minder slijtvast, maar met een gepaste vernislaag gaan ook deze houten trappen decennialang mee. Vroeger werd er om de levensduur van houten trappen te verlengen wel eens een traploper gelegd, maar dit is ondertussen uit de mode. Met het juiste onderhoud kan je je houten trap echter wél in topconditie houden!

Met houten trappen breng je gezelligheid, comfort en huiselijkheid in je woning.

Onderhoud van houten trappen

Om je houten trappen zo lang mogelijk in de allerbeste staat te houden kan je kiezen voor een vernislaag, of voor een olielaag. Met een vernislaag maak je houten trappen gedurende 10 à 15 jaar praktisch onderhoudsvrij, op een occasionele poetsbeurt na. Wanneer na deze periode sleet begint in te treden, is het raadzaam de hele trap af te schuren en een nieuwe vernislaag aan te brengen waarna je houten trap opnieuw 10 à 15 jaar meekan. Met olie, daarentegen, breng je een beschermend laagje aan, die de houten trappen echter niet volledig afsluiten. Aangepaste schoonmaakproducten zijn dus een noodzaak, maar eventuele slijtage kan wel meteen bijgewerkt worden met onderhoudsolie. Je volledige trap opnieuw afschuren is hier niet nodig.

Om je houten trappen zo lang mogelijk in de allerbeste staat te houden kan je kiezen voor een vernislaag, of voor een olielaag.

Houten trappen en parket

Bij een nieuwbouw of bij grondige renovatiewerken is het mogelijk om het parket en de houten trap mooi bij elkaar te laten passen. In dit geval moet je zowel je parket als je houten trap onbehandeld bestellen. Na plaatsing kan je ze allebei bewerken met hetzelfde product, waardoor ze perfect zullen samengaan.

Houten trappen vs betonnen trappen met houtbekleding

Massief houten trappen zijn niet altijd een optie. Koop je een bestaande woning of ruwbouw, dan staat er bijvoorbeeld misschien al een betonnen trap. Gelukkig kan je met betonnen trappen bijna hetzelfde effect creëren als echte houten trappen door ze achteraf met hout te bekleden. Beide soorten zijn evenwaardig in uitzicht en in duurzaamheid. Hou er wel rekening mee dat massief houten trappen wel eens kunnen “kraken”, en hoe ouder ze zijn hoe meer dit het geval zal zijn. Dit is echter een gevolg van het feit dat hout een levend, natuurlijk materiaal is en wordt door de meeste mensen zelfs als charmant ervaren.

 

Houten trappen bij Thiels

Ben jij ook betoverd door de elegantie van houten trappen? Dan kan je bij Thiels terecht voor een houten trap die perfect op maat gemaakt is. Onze leveringstermijn bedraagt gemiddeld 8 à 10 werkweken na de opmeting. Ben je geen handige harry? Dan kan je ook beroep doen op onze plaatsingsdienst. Voor meer informatie, maak gerust een afspraak via ons contactformulier.

Ons enthousiaste en ervaren team, onze betrouwbare materialen, én de persoonlijke opvolging van jouw project maken van Houthandel Thiels de perfecte partner in hout.

Dé houthandel voor jouw houtbehoeften

 • Persoonlijke service
 • Vlekkeloze dienstverlening
 • Eindeloos gamma aan hout
 • Jarenlange expertise
 • Kwaliteitsvolle plaatsingtrappen houten trappen trap houten trap houtsoorten
MEER REALISATIES
ONTDEK MEER TIPS
trappen houten trappen trap houten trap houtsoorten

Blauberg 20 - 2230 Herselt