Contact
3 reviews
5/5
Thiels
Visit our shop for the latest prices.
Blauberg 20 2230 Herselt
014/54 41 18
Vandaag: open van 9.00u tot 12.00u
 • Bezoek toonzaal is ENKEL op afspraak

 • Ma 25/10:

  9.00u tot 12.00u

 • Di 26/10:

  9.00u tot 12.00u
  13.00u tot 17.00u

 • Wo 27/10:

  9.00u tot 12.00u
  13.00u tot 17.00u

 • Do 28/10:

  9.00u tot 12.00u
  13.00u tot 17.00u

 • Vr 29/10:

  9.00u tot 12.00u
  13.00u tot 17.00u

 • Za 30/10:

  Gesloten

 • Zo 31/10:

  Gesloten

Bezoek toonzaal is ENKEL op afspraak

Tips: plaatsen van laminaat en parket

Ga jij binnenkort verhuizen? Ben je volop bezig aan de kinderkamer? Of wil je gewoon een nieuwe vloer in je woonkamer? Als je houdt van een gezellige sfeer thuis kan je kiezen voor een houten vloer. En dan heb je nog de keuze uit laminaat of parket ook! Bovendien kan je deze twee vloeren gemakkelijk zelf plaatsen, daarom geeft Thiels je graag wat tips bij het plaatsen van laminaat en parket. Klaar om je handen vuil te maken?

Wat is het verschil tussen het plaatsen van laminaat en parket?

Allereerst moeten we kort uitleggen wat het verschil is tussen laminaat en parket. Zo is de samenstelling van beide materialen anders. Parket bestaat namelijk enkel uit hout en is dus een levend materiaal, laminaat is dat niet. Toch hebben beide vloeren zeker hun sterke punten. Ze zijn namelijk gemakkelijk te onderhouden en ze zien er in elke woning erg stijlvol uit! Ben je niet zeker wat je moet kiezen? 

Wat is het verschil tussen het plaatsen van laminaat en parket?

Onze houtspecialisten staan voor je klaar! Bij het plaatsen van laminaat en parket is er wel een klein verschil. Zo kan laminaat alleen zwevend geplaatst worden. Je moet dus zeker een ondervloer voorzien. Bij parket is dit niet noodzakelijk en kan een chape al voldoende zijn. Parket kan dus met een zwevende plaatsing, maar ook een verlijmde. Deze laatste optie wordt rechtstreeks op de chape geplaatst.

 

Zo ga je aan de slag met het plaatsen van laminaat en parket

Zorg ervoor dat je alle materialen bij de hand hebt voordat je start met het plaatsen van laminaat en parket. Wat staat er op je lijstje met benodigdheden?
Zo ga je aan de slag met het plaatsen van laminaat en parket
Een stootblok, afstandshouders, en een metalen trekijzer mogen niet ontbreken. En natuurlijk heb je ook voldoende laminaat of parket nodig. Als je alle materialen voor het plaatsen van laminaat en parket bij je in de buurt hebt liggen, vermijd je beschadiging van de vloer. Ben je niet zeker wat je allemaal nodig hebt? We overlopen het graag in onze houthandel. En wil je nog een extra tip? Zorg er steeds voor dat je de chape droog is voordat je aan de slag gaat met het plaatsen van laminaat of parket. De chape mag namelijk slechts 1.5% vocht bevatten!

Plaatsen van laminaat en parket: doe-het-zelf of toch maar niet?

Het plaatsen van laminaat en parket kan perfect zelf gedaan worden. Ben je na het lezen van deze tekst niet meer zo zeker over jouw skills als klusjesman en wil je dit werkje overlaten aan professionals? Ook dan ben je bij Thiels op de juiste plaats. Daarnaast kunnen we je begeleiden bij het plaatsen van laminaat en parket, want dit gebeurt op ongeveer dezelfde wijze. Heb je nog vragen? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Ons enthousiaste en ervaren team, onze betrouwbare materialen, én de persoonlijke opvolging van jouw project maken van Houthandel Thiels de perfecte partner in hout.

Dé houthandel voor jouw houtbehoeften

 • Persoonlijke service
 • Vlekkeloze dienstverlening
 • Eindeloos gamma aan hout
 • Jarenlange expertise
 • Kwaliteitsvolle plaatsinglaminaat parket plaatsen van laminaat nieuwe vloer vloer
MEER REALISATIES
ONTDEK MEER TIPS
laminaat parket plaatsen van laminaat nieuwe vloer vloer

Blauberg 20 - 2230 Herselt